Mart 19, 2009

HAVUÇLU MISIR EKMEĞİ




Hastaneden geldim ve çok sevdiğim uzun zamandır yapmadığım 'Havuçlu Mısır Ekmeği' ni yapmaya koyuldum.Hem kolay hemde lezzetli bir ekmek oluyor.

Kahvaltıda,çay saatlerinde harika gidiyor.

Malzemeler;
*1,5 su bardağı mısır unu
*1 küçük kase havuç rendesi
*1 kaşık kahverengi şeker
*2 kaşık sıvı yağ
*2 tane yumurta
*az tuz
İki yumurtanın sarılarının içine soğuk su koyup iyice karıştırın,yumurta aklarınıda çırpın,
malzemelerin hepsini bir kapın içinde yoğurun.
Yoğurulmuş malzemeyi az ısıtılmış,yağlanmış 25-30 cm çaptaki tepsiye yayın.
180 derecede-25-30dk.pişirin.
Afiyet olsun!

7 yorum:

  1. ellerine saglik canim harika görünüyor,hayirligeceler...

    YanıtlaSil
  2. karadenizli olarak misir ekmegini severim amaaaa havuclusunu ilk defa duyuyorum... Ayrica bugun is arkadaslarimla kitap gezdirme projesinden bahsettik. Herkes cok begendi. Selamlar, medinem

    YanıtlaSil
  3. ben de havuçlu duymamıştım ama neden olmasın..ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Mısır ekmeğine yeni bir form kazandırdınız ben ilk defa duyuyorum ama denemek lazım tabiki.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorumu beğeneceksiniz,
    ben,kitap gezdirme projesine salı günü başlıycam...

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşım enfes duruyot ya eminim mısır ve havucun birleşimi çok yakışmışsır...
    Sevgiler

    YanıtlaSil


UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.