''BUGÜN DÜNYAYI İSTEDİĞİN BİR RENGE BOYA BİR RENK DE KENDİNDEN KAT... ÇOCUKLAR GİBİ SAF,TEMİZ VE BERRAK...'' Can Yücel
Haziran 14, 2009
HAYAT KOLAY OLSUN!
*Kesik limonların kesik taraflarını,az şeker koyduğunuz kap içinde saklarsanız uzun süre kullanabiliesiniz.
*Etleri (bofile,biftek,tavuk ,balık gibi) dondurucuda saklıyacaksanız ,aralarına zeytinyağı sürerek saklayın.Yapışmasını engellersiniz.
*Tavuğu fırında pişirirken,içinin pişmesi ve dışının yanmaması için,göğüs kısmını alta gelecek şekilde yerleştirin.Fırını da 160 dereceye ayarlayın.Tadı ve pişmesi güzel olacaktır.
*Sütün taşmaması için,tencerenin ağız kısmına bir parça sıvı yağ sürün.Süt taşmıyacaktır.
*Kekin kabına yapışmaması ve kalıptan parçalamadan çıkarmak için,kalıba yağlı kağıt yerleştirin.Kağıt kalıptan taşmalıdır.Pişince kağıtla birlikte keki çıkarabiliriz.
*Lavobalarımızı sirkeli tuzla ovun.Hem koku gidecek hem de lekeler çıkacaktır.
*Kızartma yaparken yağ ısısının sabit kalması gerekir.Bu nedenle kızartacağımız yiyecekleri ,çok fazla doldurmadan kızartmalıyız.Hem çabuk kızaracak hem de lezzetli kızartma olacak.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok faydalı bilgiler.Paylaşımınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilbılmedıgım yenı seyler ogrendım .cok sagol ögrettıgın ıcın.sevgılerımle.=((
YanıtlaSilyanlıs resım secmısım bu arada...kalbım kırık degıl ;))
YanıtlaSilcok saol abli$:) walla pc'me hemen kayit ettim bu bilgileri. harika! ozellikle lavabo oyma ve et kismi. sanirim balik ve tavuk icin de yapilabilir ayni sey?
YanıtlaSilmucxxxxxx
güzel bilgilerdi.teşekürler.
YanıtlaSilVerdiğin bilgiler için teşekkürler, tencerede kek yapmayı da sen yazmıştın değil mi?
YanıtlaSilgerçekten ilginç bilgilermiş. limonla süt favorim:)
YanıtlaSilloricim bütün etler için olabilir.bendende mucuxxxxxxx.
YanıtlaSilsuficim tencerede kek benim değil ama bir zamanlar denemiştim ve kek oldu,sevgiler
Teşekkürler... Hep hatırlayacağım.
YanıtlaSilpaylaştığın için teşekkürler.kekcafe
YanıtlaSilBu pratik bilgilere bayıldım.
YanıtlaSilTeşekkürler canım.
bunları hemen not alıyorum.bayılıyorum bu pratik bilgilere cidden çok işe yarıyorlar
YanıtlaSilellerine sağlık yazdığın için
güzel bilgiler ve püf noktaları :) sağol canım :)
YanıtlaSiloooh süper valla eline sağlık canm
YanıtlaSilbundan sonra böyle püf noktalar diye bölümler bekliyoruz artık senden:))
sevgiler
güzel püf noktalar sevgiler
YanıtlaSilgünlük yaşadığımız çok faydalı bilgiler kopyaladım yararlanmak için teşekkürler
YanıtlaSilkesinlikle cok cok faydali, tesekkurler :)
YanıtlaSilçok güzel bu paylaşımlar canım teşekkür ederimm
YanıtlaSilAa süper fikirler.Etleri buzdolabına koyarken zeytinyağı sürme fikrini çok tuttum:)
YanıtlaSilbenim icin buzdolabina yazilasi notlar :) yine tesekkurler, bu bilgileri paylastigin icin.
YanıtlaSil