Mart 13, 2009

TOKAT GİBİ


Lütfen çocuklarımıza her şeyi izletmeyelim.Oynadığı oyunlara dikkat edelim.Özentilerden uzak tutalım.Kitap okumaya,spora yönlendirelim.

Çocuk;aile içinde,okulda şiddet görmemeli.Onunda bir birey olduğunu,söz hakkı olduğunu unutmamalıyız.Sevginin açamıyacağı bir kapı yoktur.Sevgide cimri olmamalıyız.
Muhakkak duyarlısınız biliyorum ama yinede çok dikkatli olmalıyız.

Hergün bir olay oluyor ve bunlar hep genç.Okul baskınları yapanlar ,annelerini öldürenler,komşuyu doğrayanlar daha neler neler

Kapılarımızı kilitlemediğimiz ,komşuya her an yardıma hazır olduğumuz,kederleri kederimiz,sevinçleri sevinçlerimiz olduğu zamanlar nerelere gitti.
TV' lerdeki şiddet içeren filimlere tepki göstermeliyiz.Çocuklarımızı bunlardan korumalıyız.Şiddet içeren oyun dvd lerini izletmemeliyiz.

Bazen şöyle düşünüyorum;dünyayı mahvettik,soluduğumuz hav,yediğimiz gıdalar v.s bize tokat gibi geri geliyor.

Butün dünya,"çocuklarımıza ne oluyor?"sorusunu soruyor.Biraz geç kalmadık mı?

3 yorum:

  1. Guzel bir konuya deginmissiniz.. tebrikler... Cocuklar geleceklerimiz en guzel yatirimlar onlara yapilmali. Sevgiyi yasatmali ogretmeliyiz onlara... Sevgiler, medinem

    YanıtlaSil
  2. insan korkuyor çocuk yetiştirmeye. Bazen düşünüyorum çocuğum olduğunda onu bir kasabada yetiştireyim diye. Sonra aklıma geliyor: Büyüdüğünde karşısına çıkan kötülükler sarsar mı onu diye. Şiddetin var olduğunu ve kendini korumasıu gerektiğini de bilmeli , ondan uzak da durmalı

    YanıtlaSil
  3. Bunalar gerçekler,yarınlarımız için biz anneler ,anne olmak isteyenler gördüklerimize ,yaşadıklarımıza tepki göstererek karşı durmalıyız.
    Her yere yazılar yazarak tavrımızı göstermeliyiz.

    YanıtlaSil


UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.