Nisan 23, 2009

YORUM SİZİN!


Abbas Güçlü ile Genç Bakış'ın dün geceki bölümünde Ergenekon'un 12. Dalgası ile gündemin ilk sırasına oturan Türkan Saylan ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği konuşuldu... Türkan Saylan'ın evinden gerçekleştirilen yayına Müjdat Gezen, Ayşe Kulin, Tan Sağtürk ve Bedri Baykam ile bursiyerler ve burs verenler konuk olurken, Prof. Dr. Türkan Saylan rahatsızlığı nedeniyle programa hastaneden katıldı. İşte Saylan'ın açıklamaları;

- Yasaların hiçbirisi doğru düzgün uygulanmadan bir nevi yargısız infaz yapılıyor.

- Deprem zamanı izinsiz para toplama hatta bir tuvalet kağıdını niye aldınız tüzüğünüzde yazmıyor gibi komik şeylerden tutup yargıladılar bizi. Hepsinden beraat ettik. - Herşeyi toplayıp gittiler ve geri alamıyoruz. Burslarla ilgili belgeler gelmedi hala. - Ben fırsat eşitliği istiyorum. Her çocuk okumalı.Mücadelemin sebebi bu.

- Neden belli bölgelere daha fazla burs veriyorlar gibi konulara takılıyorlar ya ; eğitim gören çocuklar cumhuriyetin bireyi oluyorlar, vatandaş oluyorlar. İşte ben bu yolla eğitim yoluyla terörün biteceğine inanıyorum. - Burs verdiklerimiz arasından PKK'lı olan varsa bunu araştırırız doğru olduğunu öğrendiğimiz an burstan çıkartırız. - O bölgenin insanı bize inanıyor onlara baskı yapmadığımızı hissettiği zaman biz niye dağlara çıkalım diyor.

- Bir öğrencinin bizden burs alabilmesi için yoksul olması ,çalışkan olması gerek. - Başörtülüye de eğitim veriyoruz ,meslek edindirip okuma yazma öğretiyoruz. - Başörtülülere karşıyım imajı verilmeye çalışılıyor.Böyle bir şey yok. Biz asla ve asla başörtüsü karşıtı değiliz. Kimsenin de karşı olmaması için elimizden geleni yaparız.Hepsi kardeşimiz komşumuz dostlarımız fakat eğitim ve resmi kurumlarda yasak ve biz de yasalara uyan insanlarız hepsi bu.

- Hakkımda misyonerlik iddiaları var. Doğru. Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim misyoneriyiz biz.

- Zavallı anam İsviçre'li ve Hristiyan olduğu için bu iddiaları ortaya atıyorlar.Belli bir basın bunları uyduruyor insanlar da buna inanıyor.Bu nasıl bir zihniyet.Nüfus kütüğündeki bir iki satırı alıyorlar.

- Ben kütüğe baktım.Annem bana hamile kaldıktan sonra Müslüman olmuş. Ben her dakika her şeyimi ispat etmek zorunda değilim.Ama buraya kadar geldiği için görsünler istedim. Benim annemin filan tarihte filan camide Müslüman olduğunu.Bunu teşhir etmek, bizi bu noktaya getirmek bile utanç verici.

- Bir arkadaşın hayaliydi Ata evleri kurmak. Bana gelip söyledi. Bende olur neden olmasın ama hem biz yapamayız dedim.Vaktiyle derneğe iki apartman katı bağış yapılmıştı. O evlerde üniversite son sınıfa gelmiş ve yüksek lisans yapan çocuklar kalıyor. Birinde kızlar birinde erkekler. Onları da tutukladılar. - Yani evlerimiz filan yok bizim. Biz birileriyle aşık atmak istemiyoruz. Sadece çağdaş yaşam adını taşıyan 30 tane yurdumuz var.

Ben bir Kemalist, Feministim. Herkes eşit olmalı.Mezara hepimiz eşit giriyoruz. - 13, 14 yaşındaki kızların başlık parası diye parayla satılmasına karşıyım ama aile perişan ne yapsın. O parayla gübre parası ödüyor vs. Ama bizim bursumuzla okuyor. O iftiralar beni hiç ilgilendirmiyor ama bizim projemizezarar gelirse ben aslan kesilirim. Yoksa hemen evimi aramaları hiç önemli değil.Ben kimim ki bu kadar insanın evini aradılar.

http://haberler.com

14 yorum:

  1. Bu ülke için kim iyi bir şey yapmışsa ve yapıyorsa minnetim sonsuzdur,onların ellerinden öperim.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  2. Ama malesef iyi birşeyler yapmak isteyenleride engelliyorlar,iftiralar atıp karalıyorlar,sindirmeye çalışıyorlar nasıl bir memleketteyiz bilmem

    YanıtlaSil
  3. O MİNNET DUYUP ELLERİNDEN ÖPTÜKLERİNİ MAALESEF HAPİSLE CEZALANDIRIYORLAR ,ATATÜRK BU GÜNLERİ ÇOK ÖNCEDEN GÖRMÜŞTÜ ..İNANMASSAN GENÇLİĞE HİTABESİNE BİR BAK ..

    YanıtlaSil
  4. bakin darbe yapcak olan kadin bu! bu kadar kuculduler iste! bu kadar cirkinlestiler! ama inan ki Dun Bugun: halk korkmadikca ve cogaldikca artik onlar korkuyo. sen daha once, polisin bu kadar cesurca yuhlandigini gordun mu? polis gelince halk susardi. halkimiz korkuyor.(biz kismi) yeri gelicek daha da cok korkmicaklar ve biz korkmadikca onlar korkucaklar. geldikleri gibi gidicekler..
    nerde gercek ergenekoncular? hani Ciller hanim? hani sedat bucak? nerde sayabiliceem onlarca isim! derin devlet adi altinda yargilanmasi gerekenler nerde? niye yoklar? yoklar cunku, olay derin devlet/ ergenekon deil.. olay cok baska cooook!

    YanıtlaSil
  5. Yaşanan olaylar inanılır gibi değil.

    YanıtlaSil
  6. gerçekten öyle arkadaşlar,derin devlet dedikleri çok derinlerde ,inşallah hepsi layığını bulur.yaşanası bir dünya istemesini bilmeliyiz.sevgiler (:-/)

    YanıtlaSil
  7. ne acı dimi?
    elleri öpülesi kadın.saygıyla eğiliyorum...

    YanıtlaSil
  8. ellerinden öpmeyen karşısında saygıyla eğilmeyenler utanmalı
    çok acı gerçekten
    sevgiyle, kişilere göre olmayan tüm dünyanın kabul gördüğü bir yargıya varız
    mutlu kalın

    YanıtlaSil
  9. YIKIN HEYKELLERİMİ
    Ey milletim,

    Ben Mustafa Kemal'im...

    Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim,

    Hala en hakiki mürşit, değilse ilim,

    Kurusun damağım dilim.

    Unutun tüm dediklerimi,

    Yıkın diktiğiniz heykellerimi....

    ****

    Özgürlük hala,

    En yüce değer

    Değilse eğer...

    Prangalı kalsın diyorsanız, köleler

    Unutun tüm dediklerimi,

    Yıkın diktiğiniz heykellerimi

    ****

    Yoksa, çağdaş medeniyetin bir anlamı,

    Ortaçağ'a taşımak istiyorsanız zamanı,

    Baş tacı edebiliyorsanız

    Sanatın içine tüküren adamı,

    Unutun tüm dediklerimi,

    Yıkın diktiğiniz heykellerimi.

    ****

    Yetmediyse, acısı, şiddetin, savaşın,

    Anlamı kalmadıysa

    Yurtta sulh, dünyada barışın,

    Eğer varsa ödülü, silahlanmayla yarışın,

    Unutun tüm dediklerimi.

    Yıkın, diktiğiniz heykellerimi.

    ****

    Özlediyseniz fesi, peçeyi,

    Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi,

    Hala medet umuyorsanız

    Şıhtan, şeyhten, dervişten,

    Şifa buluyorsanız,

    Muskada, üfürükçüden...

    Unutun tüm dediklerimi.

    Yıkın, diktiğiniz heykellerimi.

    ****

    Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek,

    Kara çarşafa girsin diyorsanız,

    Yobazın gazabından ürkerek...

    Diyorsanız ki, okumasın

    Kadınımız kızımız;

    Budur bizim alın yazımız...

    Unutun tüm dediklerimi...

    Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...

    ****

    Fazla geldiyse size, hürriyet, cumhuriyet...

    Özlemini çekiyorsanız,

    Saltanatın, sultanın...

    Hala önemini anlamadıysanız,

    Millet olmanın...

    Kul olun, ümmet kalın,

    Fetvasını bekleyin, şeyhülislamın...

    Unutun tüm dedillerimi,

    Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...

    RAHAT BIRAKIN BENİ...



    Süleyman Apaydın

    YanıtlaSil
  10. Çağdaşlıktan korkanlar ve ortadan kaldırmak isteyenler geçmişten beri var.O zaman nasıl buna izin verilmediyse şimdi de verilmeyecek tabii ki...öyle kolay değil...

    YanıtlaSil
  11. çok trajı komik bir olay bu.
    bu ülkede kimse birşey yapamaz hale gelecek sonunda.

    YanıtlaSil
  12. Ben de bir ÇYDD üyesi olarak yazın için teşekkür ederim.Ne kadar çok konuşulursa o kadar iyi,ÇYDD ye ilgi artıyor.Eninde sonunda aydınlık galip gelecektir.

    YanıtlaSil
  13. merhaba ziyaretiniz icin tsk ederim sozunu ettiginiz izmiri ozledim anne sarkisi olmali diye dusundum.sizinle tanismak guzel neden diye sorarsaniz kendnizi tanitiyorsunuz.pozitifim fesatlikla isim olmaz diye not dusmusssunuz cok ama cok hosuma gitti.hatta sevindim inanin sevindimm.sevgi ve saygilar size umarim hersey gonlunuzce olur.size ugradigim icin asil ben size tsk edeyim.boyle guzel paylasimlari okumayi ozlemisim.

    YanıtlaSil


UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.