Mayıs 08, 2009

ERKEKLER DE OKUSUN!




YAŞAMIN MUCİSESİ KADIN!

Bir kadının içinde neler saklıdır? Dünya var olduğu günden beri cevabı bulunamayan soruların başında kadın gelir. Her hücresinde farklı kodlar olan, yeryüzünün en çözülemeyen bilmecesidir. Henüz kadın bile kendini tam olarak anlayamamış ve kendi bilinmezliğinde boğuşurken, tıp, psikoloji, mistizm dahil hiçbir branş insan doğasının %100’ünü çözememişken; kadına kendini anlatmak çok zor.

Hemcinslerimle konuşurken, ben bile çoğu zaman anlamakta zorlanırım. Öyle büyük bir denizin dalgalarıyız ki; öyle derin uçurumlarımız var ve öylesine karışık görünen ama çok kolay, basit metotlarla yönetilebiliyoruz ki; karşı tarafı çıkmaza götüren bu olmalı.

Bir kadın, ruhunda büyük güçler taşır. Anne olsun ya da olmasın, yaratıcılık özelliğinden dolayı üstünlüğü vardır. İnsan eşitliği gibi bir durumdan bahsetmiyorum. Orada zaten hemfikiriz. Anlatmaya çalıştığım, kadının alt beyninde küçük bir Tanrı’nın yaşadığıdır. Bu kadını Yaradan’a yakınlaştırır.

Tüm yaratıcı niteliklerini içinde barındıran kadın, sosyal hayatın karmaşasında bu özelliklerini unutur. Aslında unutmaz ancak yaşam sorumluluğu öyle büyük bir yük olur, biner ki omuzlarına, kendi keyfine varmaya fırsatı kalmaz. Zamanla yaşamın her durağı değişime uğratır kadını, zarafetini, ruhunu, bedenini, beynini yavaş yavaş değiştirir.

Öğrenip kirlendikçe, insanın vahşi yanına daha çok yaklaşır. Oysa kadın, sonsuz evrendeki en asil yaradılış formudur. Burada olması sadece dünyaya daha güzel bir yaşam biçimi, vizyon, hassasiyet sunmak içindir. Kadın görevli bir melektir. Erkeğin kaba ve avcı yanını törpülemek, bulunduğu yere zevk ve mutluluk vermek için gelmiştir. Kadın demek, değişim demektir.

Peki, sonra ne olur? Düzen, kadının asli görevi olan değişim çabasının üstüne basar ve asıl değişim kadında oluşur. Önce şaşırır kadın, kötülüğe, acıya maruz kalınca, kendi kendini sorgulamaya başlar. İnanamaz, bu kırılganlık ve zarafete sahip bir varlığa nasıl bu denli acımasız davranıldığını sorar. Canı acıyan her canlı gibi, zamanla güvenlik kalkanları oluşturmaya başlar. Gittikçe sertleşir, içine acımasızlık tohumları eker, gerçi ekse ne olacak? Büyütemez ki! Gücü yetmez, her şeye rağmen gönlü elvermez. İçindeki peri kızı engeller. Ama kalınlaşır duvarları, zamanla çevresindekilere benzemeye başlar. Susar çoğunlukla, gözyaşlarını kan olur içine akıtır.

Nefes aldıkça büyür, kirlenir, dirense de, hangi beyaz siyaha karşı durabilmiştir? Saklayabildiği, kaçırabildiği kadarını temiz tutar. Fırtınalarla, savaşlarla uğraşırken, kırılır kanatları. Uçmayı, gitmeyi, kaçmayı istese de kalır. Yalnız ve hüzünlü gecelerde tek başına ağlar ama artık acizliğini göstermemek için taktığı bir çok maskesi vardır.

Her kadın yaşamının bir yerinde bu noktaya, en azından yakınına gelir. Bazıları uzak kalmıştır çatışmalardan, onlar kadınlığını diğerlerine oranla daha çok korur. Hangi çerçeveye koymuş olursa olsun resmini, gün gelir sararır gülüşler. Eskiyen ama dokusunu koruyan bir fotoğrafta gizli kalır kadın.

Bir kadın, sadece sevgi ve güveni bulduğu ancak gerçekten inandığı yerde özüne döner. Çıkarır kanatlarını, yaralarını sarar, yüreğinin üstündeki kirleri temizler. İşte, o zaman görür erkekler gerçek kadını. Sihirli elleri değer sevdiğinin yaşamına, değiştirir dokunuşuyla, zevkiyle, sevgisiyle etrafını. Bir erkeğin hiç görmediği kapılar açar, harikalar dünyasına uzanan.

Her kadın özünde bir melektir. Yaşamınıza mucizeler istiyorsanız, kadınınızı sevin, güvende hissettirin ve hayatınızda renk renk çiçeklerin açmasını izleyin!

Kaynak:
kadin.tr.msn.com

Foto:
media.photobucket.com

9 yorum:

  1. erkekler daha cok okumalı bunu ;)

    YanıtlaSil
  2. Canım zaten bu meziyetlerimizi bildikleri için geri plana atmak isteyen zihniyet oluşmaya çalışmıyormu?
    Çok teşekkürler bu güzel paylaşımın için.
    Sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  3. okusun erkeklerde ne anlar, ne kadar anlar şüpheliyim ben. "Kadın demek değişim demektir" diyor ya yazı. Bu olumlu anlamda ama erkeklerin işine gelmez, sevmezler değişimi.

    YanıtlaSil
  4. Kadın kendini güvende ve sevildiğini hissederse,işte o zaman kadın kendini gösterir..Bu yazıyı erkekler okumalı:)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazıymış gerçekten erkekler muhakkak okumalı ,bizlerle paylaştığın içinde çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir yazıydı her satırda kendimi gördüm bencede erkekler okumalı:(

    YanıtlaSil
  7. Bir kadın, sadece sevgi ve güveni bulduğu ancak gerçekten inandığı yerde özüne döner--- kesinlikle çok doğru bir söz... ne güzel anlatılmışız dimi ama :)

    YanıtlaSil
  8. Bir kadın, sadece sevgi ve güveni bulduğu ancak gerçekten inandığı yerde özüne döner---kesinlikle çok doğru bir söz.....

    YanıtlaSil
  9. bız kendımızın farkında degılız kesınlıkle.. erkek bırseye yogunlasırken bızler aynı anda bı cok seyı onlardan daha ıyı yapabiliyoruz.
    dimi ama:)
    sevgıler

    YanıtlaSil


UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.