Haziran 11, 2009

TANRI'NIN KAHVESİ!


Neredeyse bir haftadır bilgisayardaki sorunlar yüzünden yazamamıştım...Bugün çok beğendiğim bir yazıyla giriş yapayım dedim...Bu yazıdakiler "hayat felsefesi olmalı" olmalı.

Ne dersiniz?

Bir grup kariyer yolunda ilerleyen yeni mezun, eski üniversitelerindeki profesörlerini ziyaret için bir araya gelirler. Sohbet, sonunda işin ve hayatın stresinden şikâyetleşmeye döner.

Misafirlerine kahve ikram etmek isteyen profesör mutfağa gider ve yanında büyük bir termos içinde kahve ve porselen, plastik, cam, kristal olmak üzere değişik tarzda ve ucuz görünenden, pahalı ve hatta çok özel olanlarına kadar değişik kahve bardakları ile gelir. Herkes bir bardak secince, profesör şöyle söyler:'Fark ettiyseniz, tüm pahalı görünen bardaklar alındı ve geriye ucuz görünümlü, sade bardaklar kaldı. Kendiniz için en iyi olanı istemeniz normal olsa da, bu sizin stresinizin ve problemlerinizin kaynağı aslında. Emin olun ki, bardağın kendisi kahvenin kalitesine hiç bir şey katmaz.

Çoğu zaman, sadece daha pahalıdır ve hatta bazı durumlarda da içtiğimizi saklar. Hepinizin aslında istediği kahveydi, bardak değil, ama bilinçli olarak en iyi bardaklara yöneldiniz ve sonra birbirinizin bardağına bakmaya başladınız. Şunu bir düşünün: Hayat kahvedir. İş, para ve toplumdaki konumunuz da bardaklar. Onlar hayatı tutmak için sadece araçlardır ve seçtiğimiz bardak yaşadığımız hayatın kalitesini belirlemediği gibi değiştirmez de. Bazen sadece bardağa odaklanarak Tanrının sunduğu kahvenin tadını çıkarmayı unuturuz. Kahvenizin tadına varın!

En mutlu insanlar her şeyin en iyisine sahip değildirler. Sadece her şeyin en iyi şekilde tadını çıkartırlar.

Basit yaşayın.

Cömertçe sevin.

Birbirinize derinden itina gösterin.

Nazik olun,

gerisini Tanrıya bırakın

18 yorum:

  1. kahvenin tadına varanlardan olmayı dilerim ...sevgiyle kal....çok hoş bir yazı..

    YanıtlaSil
  2. hiçbir zaman ağzımızın,gönlümüzün tadı bozulmasın... :x :x

    YanıtlaSil
  3. güzel bir yazıydı, teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. yine güzel bir yazı. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. çOK GÜZEL BİR YAKLAŞIM VE DERS ÇIKARILMASI GEREKEN BİR KONU...

    YanıtlaSil
  6. Harika bir yazı verilen ders süper hayat bir kahvedir çok güzel bir söz aslında sadece hayatımızın önemi var kalan bardaklar ise sadece yaşam tarzımızın aracı :) nedense kahvenin tadını çıkartmayı öğrenemedik hala sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. harika bir ders.
    yazılarını gözüm aradı durdu.
    bizi böyle ihmal etme özletme kendini

    YanıtlaSil
  8. çok güzel ve doğru bir yazıydı tebrikler..

    YanıtlaSil
  9. cidden harikaydı.. Dış görünüşün ne kadar da önemli olduğunu anlatan harika bi yazı :)

    YanıtlaSil
  10. İsa da diyor ya "kabın içinden yiyorsunuz neden dışını yıkıyorsunuz "diye.Nasıl,bardakların içinde aynı kahve olduğu halde seçimimiz güzel ya da büyük bardaktan yana oluyorsa, insan seçimimiz de buna benzer oluyor, oysa hepimizin içindeki aynı ÖZ, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. bu yazıyı hani binlerce dolarlara kiyafet alanlara, geceliği bilmem kaç bin dolara otellerde kalanlara göstermek lazım. anlarlar mı?

    YanıtlaSil
  12. yuregıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  13. çok güzel bi yazı paylaştığın için sağol canm

    YanıtlaSil
  14. Gercekten cok guzel bir hikaye, bardagin icindeki kahve gibi kendi ozumuze odaklanmaliyiz mutlu olmak icin :)

    YanıtlaSil
  15. benim çok sıkıntılı bir anımda siteleri gezerken karşılaştığım bu yazı bana iyi geldi ama yine de şekli ne olursa olsun bardaksız kahve içilmez maleseff

    YanıtlaSil
  16. ahh bu basit yasamak bugunlerde o kadar cok onume cikiyor ki, yasamak gerek, kesinlikle... en azindan denemeli, baslamaliyim.

    YanıtlaSil


UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.