Temmuz 07, 2009

YAŞAMIMIZ İÇİN RENKLERİN ÖNEMİ!




İnsan bedenininin her bölgesi için ayrı bir rengin anlamını açıklayan Maranki, bir çok hastalıkla savaşmada da bu renklerin önemini açıkladı.

Mor: Başın tepe kısmı mor renkle ifade edilmekte. Moralim bozukderken, kelimedeki mora dikkat çeken Maranki, başa mor renkli bir şey takmanın kişinin moralini düzelteceğini de belirtti. Yaratıcılığın ve sanatçı ruhun rengi olan mor, düşünceyi olumlu yönde de etkileyen bir renk.

Lacivert:
Algılama rengi olarak da adlandırılan lacivert, 3. Göz rengidir. Alından boyna kadar olan bölgeyi kapsar. Düşünce gücünü arttırmak isteyenler lacivert rengi kullanmalıdır. Toplantılarda, ikili görüşmelerde ve benzeri durumlarda lacivert giyin insanlara tesir edersiniz. Ciddi bir renktir, düşünce gücünüzü arttırır.


Mavi:
Boyun kısmını kapsayan bölgenin rengi mavidir. Tiroidlerin olduğu bölgedir. Boyun kısmında bir problemi olan kişi maviye bakıp tedavi olabilir. Deneyin bunun hiç bir yan etkisi yok� diyen Ahmet Marabi, "Biraz asabileştiğinizde kendinizi dışarı atın veya pencereden gökyüzüne bakın. 7-8 defa burnunuzdan derin nefes alıp yavaşça verin. Başağrısı, migren, taşikardi, ateş basması, tiroidlerinin geçtiğini görecekler. Denesinler, sonuçta yan etkisi yok" telkininde bulundu. Maranki, çocukların düşüncelerini düzenlemek için çalışma odalarına mavi veya lacivert renkler konulmasının önemine değinirken, okulların sarı olmasına da dikkat çekerek, sarı rengin mide rengi olduğunu ve acıktırdığını söyleyerek obez vakalarına gönderme yaptı.

Yeşil:
Kalp ve akciğer rengi. Çarpıntısı olan insan hemen yeşil bir odaya ya da ağaçların arasına giderse, bir süre sonra çarpıntısı rahatlar. Hastalanmamak için renklerin önemine değinen Ahmet Maranki, "Kalp, damar, karaciğer, akciğer için yeşil tonlarında bulunmanızda önem var. Tabiatta, çimenlik bir alanda bulunmaya çalışın. Yeşile bakın ve o yeşilin enerjisini içinize çekin" dedi.


Sarı:
Mide rengidir. Mutfağınızın rengi sarı olabilir. Gayet leziz yemekler yersiniz, hazmınız kolaylaşır. Hazımsızlık çeken kişilerin, sarı bir ekin tarlasını düşünerek, hayal ederek, burnunuzdan derin nefesler alıp bu rahatsızlığını giderebileceğini söyleyen Ahmet Maranki, "Bu metodları bütün dünya kullanıyor" dedi.


Turuncu:
Organlarınızdır. Pankreas, safra kesesi bölgesidir. Turuncu şifadır. Diyelim ki safra kesenizde taş var. Turuncu renk bunu şifasıdır. Turuncu bitkiler de bunun şifasıdır.


Kırmızı:
Cinsel içgüdülerle ilgilidir. Yatak odalarını kırmızı boyayabilirsiniz. Yeni evliler pembe de kullanabilir.


Siyah
ve kahverengi kullanmamaya çalışın. Çocukların odaları mor, lila, mavi ve lacivert renklerde olması çocuklar için de iyidir.
Çok ilginç bir tespit Prof. Dr. Ahmet Maranki�nin ilginç bulguları arasında doğadaki sebze, bitki ve meyvelerin bir çoğunun insan bedenindeki organlara benzediği bilgisiydi. Maranki, hangi bitki hangi organa benziyorsa o organa şifa vereceği tezini savunuyor.

Mesela Malta eriği (yeni dünya), safra kesesine benzeyen bir meyvedir. Tabiattaki bir çok bitki, meyve, sebze de insan bedenindeki organlara benzer. Mesela fındık, kalbe benzer ve kalbe çok iyi gelen bir yiyecektir. Ya da patates mideye benzer.

Çiğ olarak patates suyu ve lahana suyu karıştırılıp içilirse mideye çok iyi gelir. Reflü, ülser, gaz sorunlarını giderir. Mesela 7 gün boyunca her gün oda sıcaklığında 2 su bardağı için. Bu karışıma havuç suyu da katılabilir. Ancak biraz zeytinyağ da konulmalı. Çünkü havuç yağda eriyen vitaminler ihtiva eder.
Beynin çalışması için ceviz çok önemlidir. Zaten cevizin şekli de beyne benzer.

Bütün meyvelerin çekirdeklerini yemenizi öneriyoruz.
Beyin de çekirdek hükmündedir. Avrupa da müsli yiyor insanlar. Müslinin içinde de arpa, yulaf, çavdar, kuru üzüm, buğday, ayçekirdeği, kabak çekirdeği, elma kabukları vs yer alır. Sabahları bunu meyve suyuna karıştırıp yerseniz, yüzünüzdeki çiller, akneler kaybolur, renginiz yerine gelir, kilonuz normale döner, saç dökülmeleriniz durur, çocuklarınıza da yedirin. Bütün meyvelerin çekirdeklerini çimlendirip de yiyebilirsiniz.


Yatağınızın altı dolu olursa uyuyamazsınız .


Yatağın altında bir takım eşyaların olması veya bazalı, sandıklı yatakların altının dolu olmasının kişinin uykusu üzerine etkisini anlatan Ahmet Maranki, "Enerjinin dönmesi lazım. Yatağın altı dolu olursa enerji içeride dönemez. Başınızı cama doğru yaslarsanız da uyuyamazsınız. Elektromanyetik dalgaların bombardımanına uğrarsınız" diye konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Maranki, yatış yönünün de insan bedeni üzerindeki etkisinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Başınız güneye gelmeli. Meridyenlerde enerji akımları vardır. Eğer farklı yönde yatarsanız, bu enerji alanları sizi biçer. Güney yönüne dönerek yatmak çok önemlidir" dedi.


Kaynak:Televizyongazetesi




8 yorum:

  1. ilginç paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Bazalı yataklarda neden yatmak istemediğimi dün gelinime anlatmıştım. Bugün senin yazınla Maranki'nin sözleriyle bu doğrulanmış oldu teşekkürler sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Renklerin gerçekten de ilginç özellikleri var. Herkes bu konuda ayrı birşey söylüyor. Mesela başka biryerde sarının hastalık rengi olduğunu okumuştum bir de siyah rengin inanılanın aksine iyi bir renk olduğunu. Ama güzel bir paylaşım olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ben mesela karpuzun çekirdekleri yerim.
    güzel bir yazı olmuş..
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  5. bi de herkesin kendine ait bi rengi oldugunu biliyorum. burda bi hindistanli bana seans gibi bisey yapmisti. rengimin lacivert oldugunu soyleyip, bi cirpida tum huylarimi anlatmisdi. anamm $oklara girdiydim walla beni nerden taniyo bu kadin diye..

    YanıtlaSil
  6. Gercekten ilginc bilgiler bunlar :)) Paylastigin icin tesekkurler DunBuguncum :))

    YanıtlaSil
  7. Ben de inanıyorum, renklerin insanlar üzerindeki etkilerine.

    YanıtlaSil
  8. turuncu renk kullandım, safra kesesi taşım iyileşti diyene rastladınız mı hiç ?
    :))

    YanıtlaSil


UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.