Ocak 10, 2010

TEK ŞİŞMAN BEYNİNİZ

Yasemin Soysal kitabında “mucize” bir diyet reçetesi ya da listesi vermiyor, kitapta, zayıflamaya çalışırken yapılan hataları, beynimizi nasıl yanlış programladığımızı neşeli ve kolay anlaşılır bir dille aktarıyor.

Tartılardan Kurtulun

Kitabında, son derece masum görünen tartıların bizlere nasıl kilo aldırdığını, olumlu düşünce sandığımız pek çok şeyin aslında nasıl kilo almamıza neden olduğunu, askıda duran eski kıyafetlerimizin bedenimizi kilo almaya nasıl programladığını ve geçmişimizden getirdiğimiz şartlı reflekslerin ne yaparsak yapalım bizi kilo sorunu ile baş başa bıraktığını da okuyucularıyla paylaşıyor.

Pozitif düşünce diye bir şey yoktur! Sadece düşünce vardır…

Yasemin Soysal kitabında, zihnin illüzyonların etkisinde olduğunu açıklıyor. Zihin, olumlu ya da olumsuz düşünce gibi şeyleri algılamakta zorlanıyor diyor Soysal, onun için olumlu ya da olumsuz düşünme diye bir şey yok; yalnızca düşüncenin kendisi var. Bu nedenle bizler belli düşüncelere programlandığımız sürece bu düşüncenin arkasındaki niyet iyi de olsa sonuç o kadar iyi olmayacaktır.

Sonunda o pastayı yersiniz

Beyninize, “pasta yeme!” diye bir komut verdiğinizde bu komut olumlu bir niyet içeren olumlu bir komut olabilir. Fakat zihin eyleme değil pasta düşüncesine odaklanır ve pasta düşüncesi aklından geçtiğinde onu yemek için gerekli olan fizyolojik süreçleri başlatır. Siz istediğiniz kadar pasta yememeye çalışın içinizdeki gerilim artar ve sonunda o pastayı yersiniz.


Bu nedenle zihnin, yaşanılan ortam ve doğru düşünme alışkanlığı ile düzenlenmesi gerekir. Bunun için örneğin büyük tabaklar yerine küçük tabaklarda yemelisiniz. İstediğiniz şeyi yeyin; isterseniz pasta yiyin; ama bunu büyük bir tabakta değil küçük bir tabakta yiyin. Büyük tabağın içinde bir porsiyon pasta size küçük gelecektir; ama aynı pastayı küçük bir tabağa koyarsanız, zihniniz bunun çok fazla olduğunu düşünmeye başlayacaktır.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=184613

3 yorum:

  1. yasemin soysal ın birde "Şişmansanız sebebi var" kitabını da tavsiye ederim. Hani baslıgını okuyan insanlar sadece kilo ile ilgili oldugunu sanır ancak kitap tam anlamıyla düşünce şeklimizdeki yanlışkıkları, hayatımızda olumsuzlukları ve bizi anlatıyor. :)
    kesinlikle bu kitabıda tavsiye ederim. 53 kilo olarak bu kitapları okurken niye okuyorsun ihtiyacın yok gibi feedbackler aldım ama bu kitab sadece zayıflama ile ilgili değil :)
    güzel bi kitap :)
    sevgilerimle ;)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim,okuycam...Ben herşeyin beyinle başlayıp,bittiğine inanalardanım.Evrene ne göderiyorsak geri onu bir gün alıyoruz.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ben dışarıda gezince çevreme bakıyorumda şişman olan beyniniz değilde bünyeniz.

    YanıtlaSil


UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.