Nisan 20, 2009

CAN SİMİDİ OLACAK TEKNOLOJİ


Nike, Gap ve Zara gibi uluslararası markalar için üretim yapan Yeşim Tekstil A.Ş. nano-teknolojiyle akıllı kumaş üreten yerli firmalardan biri. Örme ürünlerde de aynı teknolojiyi kullanan firma, saman nezlesine karşı koruyan, E vitaminli akıllı kumaş ve giysiler de üretiyor. "Hybrid" adlı bu seride ayrıca güzel koku yayan, aloe vera'lı, güneşin zararlı etkilerinden ve sivrisinekten koruyan farklı kumaş seçenekleri bulunuyor. Yani giyinmek, modanın ne söylediğinden işlevselliğe doğru seyrediyor.
Akıllı kumaş teknolojisiyle yetişkinlerin yanı sıra bebekler için de kullanışlı giysiler üretiliyor. Teri ve ıslaklığı içeride tutmayan, normal pamuktan çok daha çabuk kuruyan iç giyim ürünleri bebeğinizin terleyip üşütmesi riskini ortadan kaldırmak için. Cildi tahriş etmeyen, doğal pamuklu konforundaki bu ürünler dört mevsim kullanılabiliyor. Nano-teknolojiyle üretilen bu giysilerin adresi de çoğunlukla bebek ürünleri satan mağazalar.

Bu kumaşlar elbette sadece giyim kuşam için kullanılmıyor. Sıra geldi ev tekstiline. İsterseniz perdeden koltuk döşemesine kadar evinizin pek çok köşesinde akıllı kumaşlara yer açabilirsiniz. Üstelik sadece leke tutmama özelliği değil, evinizde sağlıklı bir yaşam alanı da vaat ediyor bu kumaşlar. Örneğin nano-teknolojiyle üretilen perdeler mikrop barındırmıyor, kendi kendini temizleyebiliyor, yanmıyor, eve güzel koku yayıyor ve içeriye sinek sokmuyor.

Bu kumaşlar, baz istasyonu ve yüksek gerilim hattı gibi kaynaklardan yayılan radyasyona karşı da etkili. Yani ev halkını cep telefonu ve elektrikli cihazların yan etkilerinden koruyor. Söz konusu sağlıksa, evinize yeni perde alacağınız zaman nano-teknoloji seçeneğini de düşünmeye değer. Perde yıkayıp tekrar yerine asacağım diye ne siz yorulun ne de fazladan su, elektrik ve deterjan harcayın.

Kim bilir, akıllı tekstil ürünlerinin yaygınlaşmasıyla deterjan, ütü, çamaşır makinesi yakın bir gelecekte hayatımızdan tamamen çıkabilir. Kaynak burada

12 yorum:

  1. şu teknoloji olayında beni hiçbirşey şaşırtmıyor artık...

    YanıtlaSil
  2. başımız dönüyor hergün yeni birşey çıkartıyorlar:))

    YanıtlaSil
  3. Mikrop barındırmadığına inanmıyorum ben bu kumaşların.Ama akıllı olduğu kesin...
    Sevgiyle kal
    İyi geceler

    YanıtlaSil
  4. harika daha bakalım hayatımızı kolaylaştıracak neler çıkacak sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. daha neler cıkaracaklar yerebbim :))

    YanıtlaSil
  6. Neler çıkacak daha
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. aay ben bilmiyodum valla süper
    gerçekten mikrop barındırmıyomuuu ay şaka gibi
    ben de istiyorum hemen
    nano teknolojiyle don da yaparlar kesin :))

    YanıtlaSil
  8. oh böyle güzel haberleri duymak harika teknolojide herşey hep yararlı ve güzel olsa insanlığa ve çevreye zarar vermese :))

    YanıtlaSil
  9. Teknoloji geliştikçe hastalıklar da artıyor acaba ne kadar sağlıklı, denildiği kadar var mı?Bence kullanmadan biraz beklemek lazım.

    YanıtlaSil
  10. Çok hızlı gelişiyor teknoloji çok güzel ,iyide bir okadarda korkutuyor.Bende inanamıyorum mikropları barındırmadığına daha neler görcez bakalım ;;)

    YanıtlaSil
  11. sağlık için güzel bir içat saman nezlesi insanı çok yapıyor

    YanıtlaSil
  12. bayıldım bu icatlara.

    YanıtlaSil


UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.