Mayıs 05, 2009

KADINLARIN BEYNİNDEKİ ÇOCUK SEVGİSİ BÖLÜMÜ VE AŞK BÖLÜMÜ AYNIYMIŞ!












Kadın evde çalışıyor mu,çalışıyor.Evdeki çalışma yok sayılıyor ülkemizde.Buna da görünmeyen emek diyorlar.Eğer kadının ekonomik özgürlüğü yoksa ,kocasının kazandığından oda geçimini sağlıyor."Al buda senin karıcım, kendin için harca "diyecek çok az erkek var.

Ya köydeki emekçi kadın!Onun emeği hiç mi hiç görünmüyor...
Yani kadına karşılıksız para yok...Kocada dışarda çalışıp ekmek getiriyor eve diyoruz .O da yoruluyor.Tamamda kadının yükünü hafifletmek ,ona değerli olduğunu göstermek gerekmez mi...Kocalar birgün,sadece birgün evde her şeyle ilgilensin ve çalışsınlar da görelim.

Ya çalışan kadınlar,hem evde hem de işte emek veriyorlar.Evdeki emeğin karşılığı yine yok.Yapmak zorunda ya...Buna da görünmeyen emek diyorlar.
Eğer İngilterede durum buysa vay bizim kadınların haline!

Birazda bizde hata galiba,hata da demiyelimde genlerimiz suçlu diyelim...Evet öyleymiş.Bunuda yeni öğrendim.Çok ilginç;kadınların beynindeki çocuk sevgisi bölümüyle aşk bölümü aynıymış .
Onun için mi bazen kocalarada çocuğumuzmuş gibi davranıyoruz...


alıntı ; Aşağıdaki araştırmayı olduğu gibi akatarıyorum .

Daha ucuz ve güvencesiz görülen kadın emeğinin karşılıksız değeri hesaplandı. Kadınların bir yılda karşılığı ödenmeyen, 80 bin liralık ev işi yaptığı belirlendi.
İngiltere'de yapılan bir araştırmada, kadınların ev işleri ve çocuk bakımı için haftada ortalama 74 saat vakit harcadıkları, bu iş başkasına yaptırılmış olsaydı bu kişiye 32 bin 812 sterlin (80 bin lira) ödenmek zorunda kalınacağı hesaplandı.

Daily Telegraph ve Daily Mail gazetelerindeki haberde, kadınların çocuk bakımına haftada ortalama 33 saat harcadıkları, bunun çocuklarının bakımına 21,5 saat ayıran erkeklerinkinden yüzde 50 daha fazla olduğu belirtildi.

Bir sigorta şirketinin yaptığı araştırmaya göre, ev kadınları haftada 82 saat ev işi yaparken, dışarıda tam zamanlı çalışan bir kadın ev işlerine 55 saat ayırıyor.

Sigorta şirketi, kadınların yaptığı ev işlerinin yıllık değerinin 2005'te yapılan benzeri bir araştırmadakine göre 8 bin sterlin (yaklaşık 20 bin lira) arttığını kaydetti.
Yaptıkları işin bu yüksek değerine karşın, kadınların sadece yüzde 53'ünün hayat sigortasının bulunduğu belirtildi.

24 yorum:

  1. Çok güzel bir araştırma evde hiç bir iş yapmadığımızı düşünenlere güzel bir cevap olmuş..

    YanıtlaSil
  2. ne desem bilemedim..üzücü..en azından bir teşekkürü hakediyor bu emekler...senin işin deyip yan gelip yatmak çok kolay ve neredeyse çoğu erkek bunu yapıyor iş mesaisi bitti mi tatil onlara hayat..Oysa kadınların bir pazar tatili bile yok :(

    YanıtlaSil
  3. Bu araştırmaya alkış tutuyorum.

    YanıtlaSil
  4. Hem dışarda hem evde çalışanların işi daha da zor.
    Gerçi artık kadınların birçoğu evde de üretip çalışacak birşeyler buluyor. Ama öyle olsada her şey derli toplu olmak zorunda. Yani işimiz çooook zooor.

    YanıtlaSil
  5. kardeşlerimden birini daha ziyarete geldim.Vallahi çok ilginç şeyler bulup çıkarıyorsun.Ama bu araştırma sonucuna hiç şaşırmadım.Oğullarına aşık olan anneler çoğunlukta.Evlendirseler bile bazı anneler hala geliniyle yarış ediyor ya demek bu yüzdenmiş hahaha
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  6. Birazda suç bizde eşitlik eşitlik derken erkekler bütün işten sıyrıldı hepsini biz üstlendik zaten,eşitlik uğruna...Muhakkak duymuşunuzdur bü çok erkek evde oturuyor.Soruyorsun iş yok ne yapayım diyor.Erkek dediğin ekmeğini taştan çıkarır.Oturmak yok limon sat,alının teriyle kazandıkdan sonra gururmu olur?Sokak kalabalık bakıyorum herkes banklarda oturuyor.Kocalar çalışmayınca kadınlar yine sorumluluğu üstleniyor komşunun merdivenini siliyor.Aman erkeğin gururu var.Evde oturmaya utanmıyorlar hiç.Sorumluluğu evde bölüştürmek lazım,çocuğunda içinde olmak üzere..Kadın bütün sorumluluğu alırsa üzerine tabiri caizse eskir.Erkekde yanında gencecik kalır,evin dışındaki insanlarda oğlunmu der yine sen bozulursun.Kendimizi idareli kullanalım lütfen arkadaşlar.Bir şeyi unutmayalım ,kızmayalım boşuna çünkü bu erkekleri analar yetiştiriyor.İlk önce kendimize kızalım.Ayrımı yetiştirirken biz öğretiyoruz onlara...Erkek çocukla kız çocuğu aynımı yetiştiriyor analar.Ben cevap vereyim tabiki hayır.Çok oldum değilmi...
    Sevgi ve sağlıkla kal

    YanıtlaSil
  7. merhaba kardeşim ben kız kardeşin rana kardeşimle tanışmaya geldim

    YanıtlaSil
  8. hoş geldiniz arkadaşlar,yorumlarınız için teşekkürler,sevgiler =(( =((

    YanıtlaSil
  9. Birkaç gün önce posta gönderdim diye bir yorum yazmışsın canım ama anlayamadım...

    YanıtlaSil
  10. eveet doğru bir araştırma ..

    YanıtlaSil
  11. merhaba.ziyaretin için çok teşekkür ederim.ve imza linki için.kusura bakma yeni bakabildim bloguma.

    bloga metin eklerkenki bağlantıyı mı yoksa sayfa kenarına link eklemeyi mi soruyorsun canım.

    YanıtlaSil
  12. canım arkadaşım önce desteğin için çok teşekkür ederim bu güzel paylaşımda :)) harika erkekler biz olmasak ne yaparlardı acaba tüm yük bizde

    YanıtlaSil
  13. ziyaret ettiğimiz blog yorumların altında ,bizim sayfamızın adı oluyor ya onu soruyorum,sevgiler

    YanıtlaSil
  14. mesela senin örgüknit yorumlarının altında adın var,onu soruyorum

    YanıtlaSil
  15. bır alkışta benden sana ;;))

    YanıtlaSil
  16. canım blog sayfana girdiğinde "özelleştir" e girip sayfa açıldığında "blog kayıtları" yazan yerin altındaki "düzenle" ye giriyorsun. orda "bu kayda verilen bağlantılar" yazısının yanındaki kutucuğu işaretle ve kaydet.sevgilerimle...umarım doğru cevaptır.

    YanıtlaSil
  17. 80 bin lirayı almaya bakıyorum hemen.:)

    YanıtlaSil
  18. Güzel bir tesbitmiş :) Artık çalışan kadınların işi daha da zor. Çoğunlukla ev işleri yine onlara kalıyor. Ama takdir alabiliyorlar çevreden.
    Ev hanımlarının en büyük dezavantajı yaptıklarının görülmemesi ve takdir edilmemesi maalesef.

    YanıtlaSil
  19. Bu araştırmayı yapanların ellerine sağlık!Çok iyi olmuş!Bazıları ev kadınlarının hiçbir iş yapmadığını falan zannediyor ya,onlara gitsin lütfen!!!!

    YanıtlaSil
  20. çok doğru bence.ben eşime bazen sen benim çocuğumsun,her şeyimsin derim:)

    YanıtlaSil
  21. benim icin gecerli diil ki bu. Met bana cocugu gibi davraniyo. (belki "delidir, ne yapsa yeridir" diye dusunuyodur bilemiceem)

    YanıtlaSil
  22. çok doğru bir araştırma.

    YanıtlaSil
  23. biz kadınların işi çok zor sigortasız kaçak işçi çalıştıranlar varya aynı öyleyiz ev kadını olunca sanki hiç bir iş yapmıyomuşsun gibi görünüyor takdir eden çok az araştırma çok doğru :) sevgilerimle

    YanıtlaSil
  24. Acaba erkekler ne düşünüyor bu araştırma hakkında? Şanslı'nın söylediklerine katılıyorum.Bizde de hatalar var,yaptıkları herşey onların hakkıymış gibi davranmamamız lazım.Bu araştırma ev hanımları için yapılmış.Bir de çalışan kadını ele aldığımızda durum iyice vahimleşiyor.Hem işte,hem evde sorumluluklar oluyor ve bu kadınları iyice parçalıyor.Erkekler; biraz daha anlayış lütfen.. :)

    YanıtlaSil


UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.