Yaz geliyor sebzeler bollaşıyor,zaten her şey var
şükürler olsun.
Hazırlık 15 dk. / 275 kalori
Malzeme
- 2 dilim diyet ekmek
- 1 salatalık,1 domates
- 1 taze sağan
- 2-3 dal maydonoz
- 1 dal nane
- yarım demet roka
- 1 diş sarımsak
- 1 talı kaşığı z.yağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- tuz,kekik,pulbiber
Ekmeklerin iki tarafınada z.yağı sürüp ,fırında veya yağsız tavada kızartın.
Domates,salatlaık,soğan,roka ve diğer malzemeleri dilimleyin.
Ekmekleri servis tabağına alın.
Üzerine sarımsağı,soğanı ,domatesi,salatalığı ve diğer malzemelerle koyun
üzerine pulbiber,kekik ,sirke ve limonu gezdirin.
Bu salatayı otları değiştirerek çok sık yiyebilirsiniz.
İsterseniz bir-iki adet cevizde ekliyebilirsiniz.
- Tavuk kıymalı kabak dolmas
Hazırlık 55 dk. / 310 kalori4 Kişilik
Malzemeler
- 8 adet ince kabak
- 250gr.tavuk göğüs eti kıyması
- 2 dilim ekmek içi
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı muskat
- 2 çorba kaşığı z.yağı
- i çay bardağı su
- tuz,karabiber
Ekmek içini sütle ıslatıp,elinizle sıkıp ufalayın.
Kabakları ortadan kesin ve içini oyun.
Tavuk kıymasının üzerine ufalanmış ekmek içini,
muskatı,tuz,karbiberi,yumurtayı,oyarak
çıkardığınız kabak içini,kaşar peynirini
(kaşar peynirinden 2 kaşık ayırın) koyarak karıştırın.
Kabakların içlerine karışımı paylaştırın.
Kabakları fırın kabına yerleştirin.
Suyu,z.yağını kabakların çevresine gezdirin,
biraz tuz serpin,üzerini alüminyon folyo ile sarın.
Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında 20 dk. pişirin.
Bu arada folyoyu çıkarın,2 kaşık ayırdığınız kaşarı
kabakların üzerine serpin.5 dak.daha pişirin.
Sıcak veya ılık servis yapın.
Afiyet olsun!